Η φόρμουλα της νεότητας έχει βρεθεί! Πότε θα κυκλοφορήσει

144

Σε μερικά χρόνια, ο άνθρωπος θα έχει κατακτήσει τη νεότητα. Τα πρώτα βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση έχουν ξεκινήσει από τη Ρωσία. Οι επιστήμονες εκεί, ήδη, είναι σε θέση να δεσμευτούν πως έχουν καταφέρει να παρασκευάσουν φόρμουλα που ανακόπτει τα σημάδια του χρόνου και πως τα πρώτα πειράματα που έχουν εφαρμόσει σε φυτά και ζώα, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Πιο κοντά στη φόρμουλα που θα διατηρήσει τη νεότητα βρίσκονται Ρώσοι επιστήμονες. Εκτιμούν ότι μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα είναι σε θέση να παρασκευάσουν ένα φάρμακο το οποίο χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση θα σταματάει την γήρανση.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε  ο ακαδημαϊκός Βλαντίμιρ Σκουλάτσεφ που είναι επίτιμος πρόεδρος της Ρωσικής Εταιρείας Βιοχημείας και πρόεδρος της Βιοενεργειακής Ένωσης της Ρωσίας: «Η γκάμα των ερευνών μας υπήρξε ιδιαίτερα φιλόδοξη, αποπειραθήκαμε να επιβραδύνουμε και μάλιστα να σταματήσουμε την γήρανση των ανθρώπων (…). Αρχίσαμε τις κλινικές δοκιμές ενός φαρμάκου για την γήρανση, πρόκειται για μια συστημική θεραπεία, μια προσπάθεια (…) να θρέψουμε τον οργανισμό (…) με αντιοξειδωτικό», δήλωσε ο Ρώσος ακαδημαϊκός.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως  ήδη έχει επιτευχθεί επιβράδυνση της γήρανσης σε φυτά, μανιτάρια ασπόνδυλους οργανισμούς, ψάρια και συμπλήρωσε:«Νομίζω ότι στην Ρωσία, οδεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση και στα προσεχή 2-3 χρόνια (…) θα εμφανισθεί παρασκεύασμα (…) για την θεραπεία συνολικά της γήρανσης».

Ο ακαδημαϊκός Σκουλάτσεφ, ειδικός στον τομέα της βιοχημείας, έχει γράψει πλήθος συγγραμμάτων με θέμα την ενέργεια του κυττάρου, και θεωρείται ένας από τους ιδρυτές της βιοενέργειας .Τις τελευταίες δεκαετίες  ασχολήθηκε διεξοδικά με την μελέτη της θεωρίας γήρανσης του οργανισμού, ως βιολογικού προγράμματος και ως αναζήτηση τρόπων επιβράδυνσης της.

Το 2003, δημιούργησε το πρόγραμμα διεπιστημονικής και βιοατρικής συνεργασίας με την επωνυμία «Πρακτική εφαρμογή των ιόντων Σκουλάτσεφ» στο οποίο συμμετέχουν 300 ξένοι και Ρώσοι επιστήμονες. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων ιατρικών παρασκευασμάτων, που θα αντιμετωπίζουν παθολογίες του οργανισμού που εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας, όπως και την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Για την συμβολή του στην θεμελίωση και ανάπτυξη του κλάδου της βιοενέργειας ο Σκουλάτσεφ τιμήθηκε με τον βραβείο Ντεμίντοφ το 2017.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept