Για κίνδυνο hacking σε καρδιακούς βηματοδότες προειδοποιεί η FDA

187

Ορισμένοι καρδιακοί βηματοδότες -και άλλες ιατρικές συσκευές- είναι ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις, που θα μπορούσαν να εκτελεστούν απομακρυσμένα όπως προειδοποιεί η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ [FDA].Πολλοί ερευνητές είχαν προειδοποιήσει στο παρελθόν για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που κάποια κρατική υπηρεσία παίρνει επίσημα θέση, εκδίδοντας μάλιστα και σχετική προειδοποιητική εγκύκλιο.

Πάντως, οι ευπάθειες δεν αφορούν τους βηματοδότες αυτούς καθαυτούς, αλλά τους πομπούς Merlin@Home, που κατασκευάζονται από την St. Jude Medical.

Τα συγκεκριμένα εξαρτήματα αποτελούν μέρος ενός συστήματος παρακολούθησης του ασθενή μέσω σήματος RF, το οποίο επιτρέπει στον θεράποντα ιατρό να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της υγείας του.

Η FDA δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κενό ασφαλείας, τόνισε πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί τέτοια περιστατικά hacking. Επιπλέον, η Merlin δεσμεύτηκε να επιλύσει το πρόβλημα μέσω patch που θα διαθέσει OTA στις επηρεαζόμενες συσκευές.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept