Καταπίνοντάς το, δεν θα βλέπεις πια εφιάλτες!

Καταπίνοντάς το, δεν θα βλέπεις πια εφιάλτες!

141

«Συνειδητό όνειρο» είναι κάθε όνειρο κατά το οποίο το άτομο έχει συνείδηση ότι ονειρεύεται και μπορεί μάλιστα να επηρεάσει την εξέλιξή του. Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως με ένα χάπι που ενδείκνυται για  τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ, σε ότι αφορά στην επιβράδυνση του εκφυλισμού του εγκεφάλου,  μπορούν να το καταφέρουν.

Σχετικό πείραμα απέδειξε πως το  42% των συμμετεχόντων που συμμετείχαν στην έρευνα είχε «συνειδητά όνειρα». Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν – Μάντισον και του Lucidity Institute στη Χαβάη, ανακάλυψαν ότι η γαλανταμίνη μπορεί να προκαλέσει αυτή την παρέμβαση εμποδίζοντας τους… εφιάλτες.

Στο πείραμα, οι ερευνητές «στρατολόγησαν» 121 εθελοντές, που είχαν προηγουμένως παρακολουθήσει σεμινάρια για το πώς να συμμετέχουν οι ίδιοι στα «συνειδητά τους όνειρα» για να δουν τι επίδραση είχε το συγκεκριμένο φάρμακο στα όνειρά τους.

Την πρώτη νύχτα, οι συμμετέχοντες πήραν ένα ψευδοφάρμακο, τη δεύτερη νύχτα πήραν 4mg γαλανταμίνης, και την τρίτη και τελευταία νύχτα 8mg του φαρμάκου. «Και τα 3 βράδια, οι συμμετέχοντες ξύπνησαν περίπου 4,5 ώρες αφότου ξάπλωσαν, θυμήθηκαν ένα όνειρο, πήραν το χάπι και για τουλάχιστον 30 λεπτά έμειναν μακριά από το κρεβάτι τους», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής. «Έπειτα επέστρεφαν στο κρεβάτι και εξασκούσαν την τεχνική Mnemonic Induction of Lucid Dreams (MILD), προτού αποκοιμηθούν. Σκοπός του MILD είναι να αυξήσει τη συχνότητα των “συνειδητών ονείρων”» τονίζει.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των συμμετεχόντων που είχαν «συνειδητά όνειρα» ήταν σημαντικά υψηλότερο σε σύγκριση με αυτούς που έλαβαν το ψευδοφάρμακο. Ειδικότερα, από αυτούς που πήραν placebo, το 14% είχε συνειδητό όνειρο το πρώτο βράδυ, ποσοστό που αυξήθηκε στο 27% το δεύτερο βράδυ και στο 42% το τελευταίο βράδυ.

Με πληροφορίες από reader.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept