Κοίτα με στα μάτια: Η Ιριδολογία έχει την απάντηση για ασθένειες του σώματος και της ψυχής

371

Η ιριδολογία επινοήθηκε από τον Ούγγρο γιατρό Ignatz von Peczely τον 19ο αιώνα, όμως, υπάρχουν αναφορές από την εποχή των πρώτων Χαλδαίων, αλλά και πριν από 3.000 χρόνια, στην Ινδία και στην Κίνα, καθώς επίσης  και  στη σχολή του Ιπποκράτειου Σαλερίνου, και στον Φιλόκρατο.

Είναι γνωστή στις μέρες μας ως ιριδοδιαγνωστική ή ιριδιάγνωση. Πρόκειται για μία προγνωστική μέθοδο εκτίμησης της κατάστασης των οργάνων που απαρτίζουν το ανθρώπινο σώμα. Tα διάφορα σημάδια, το χρώμα, η φωτεινότητα, η σκίαση ή οι κοιλότητες κάποιων περιοχών, είναι αυτά που αποκαλύπτουν την ενεργοποίηση, τον ερεθισμό, το τραύμα ή τη δυσλειτουργία των ιστών και των οργάνων.

Χωρίς να χρησιμοποιούν ακτινοβολία οι ιριδολογοι μπορούν  μόνο με τη φωτογράφηση της ίριδας των ματιών να καταλάβουν προδιαθέσεις, ευαισθησίες, κληρονομικότητες αλλά και χρόνιες και σοβαρές παθήσεις.

Η Ιριδολογία σε καμία περίπτωση δεν είναι θεραπευτική μέθοδος, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά από το γιατρό μαζί  με άλλες διαγνωστικές μεθόδους, για την εξαγωγή ακριβέστερων, συμπερασμάτων, και προκειμένου η θεραπεία του ασθενούς  να γίνει πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά.

H ιριδοανάλυση δεν προλαμβάνει όμως μόνο ασθένειες του σώματος, αλλά και της ψυχής, δίνοντας πληροφορίες για την ψυχονοητική κατάσταση του ατόμου, ακόμα και για το πώς σωματοποιείται το κάθε πρόβλημα σύμφωνα με την ιριδολογία:

Για παράδειγμα, όταν έχουμε στρες πονάει το κεφάλι, όταν δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε εμάς η άλλους,

βήχουμε, όταν πονάνε οι ώμοι έχουμε βαρύ συναισθηματικό φορτίο,

όταν πονάει το πάνω μέρος πλάτης έχουμε έλλειψη αυτοεκτίμησης, ενώ το κάτω μέρος πλάτης καταδεικνύει οικονομικά προβλήματα

Ο φόβος συνδέεται με ζητήματα στα νεφρά,

και η έλλειψη ευελιξίας με προβλήματα στους αγκώνες, ενώ όταν  πονάνε τα χέρια έχουμε έλλειψη φίλων.

Οι πόνοι στους γοφούς φανερώνουν  ανασφάλεια και φόβο για την αλλαγή, ενώ στα γόνατα εγωπάθεια και  υψηλή αυτοεκτίμηση

Οι πόνοι στις γυναικείες γάμπες υποκρύπτουν ζήλια, στους αστραγάλους αχαριστία,  και οι πόνοι στα πόδια χτυπούν καμπανάκι για κατάθλιψη.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept