Ιαπωνία: Νέα γραμματοσειρά …για όσους δεν έχουν δυνατότητα όρασης

126

Είναι γνωστό ότι το Τόκιο είναι μια πόλη-μαρτύριο για τους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα της χώρας: Δεν υπάρχει πινακίδα για πινακίδα στους δημόσιους χώρους σε άλλη γλώσσα. Όμως, το 2020, η ιαπωνική πρωτεύουσα φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες.

Έχοντας αυτό στο νου, ο σχεδιαστής Κόσουκε Τακαχάσι σχεδίασε μια γραμματοσειρά που επιτρέπει πρόσβαση στην πληροφορία και σε αυτούς που βλέπουν αλλά και σε εκείνους που δεν μπορούν.

«Σήμερα, σπάνια βλέπουμε κώδικα Μπράιγ σε δημόσιους χώρους, καθώς ό,τι είναι γραμμένο σε αυτόν τον κώδικα καταλαμβάνει μεγαλύτερη επιφάνεια. Επιπλέον, οι άνθρωποι που βλέπουν δεν το θεωρούν σημαντικό» εξηγεί. «Η γραμματοσειρά Braille Neue απαντά σε αυτό το πρόβλημα, κάνοντας το Μπράιγ εύκολο στη χρήση από ανθρώπους που βλέπουν» προσθέτει.

Ο 24χρονος Ιάπωνας σχεδιαστής δημιούργησε δύο γραμματοσειρές: την Braille Neue Standard (για Αγγλικά) και την Braille Neue Outline (για Αγγλικά και Ιαπωνικά). «Διαδίδοντας τη χρήση αυτής της γραμματοσειράς, πιστεύω πως περισσότεροι θα εξοικειωθούν με τον κώδικα Μπράιγ» τονίζει.

Με δημιουργικό τρόπο, ο Κόσουκε Τακαχάσι μας προτρέπει να έχουμε συνείδηση των συνανθρώπων μας που δεν έχουν το χάρισμα της όρασης.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept