Επανάσταση στη θεραπεία της ημικρανίας στην επόμενη διετία

171

Στη χώρα μας, υπολογίζεται πως υπάρχουν τουλάχιστον 1.000.000 ασθενείς που  ταλαιπωρούνται με τακτικές κρίσεις κεφαλαλγίας.

Ειδικά η ημικρανία αφορά τις πιο παραγωγικές ηλικίες (από 25-55 ετών) και το 90% των ημικρανικών κρίσεων γίνεται σε ηλικία μικρότερη των 40 ετών.

Μετά την εφηβεία οι γυναίκες πάσχουν τρεις φορές πιο συχνά από τους άνδρες.

Εφικτή είναι σήμερα η ουσιαστική ανακούφιση από τις ημικρανίες και τις κεφαλαλγίες, αλλά μια πραγματική επανάσταση στη θεραπεία, αναμένεται μέσα στην επόμενη διετία. Πρόκειται για φάρμακα που θα χορηγούνται με μορφή ένεσης μια φορά το μήνα ή και πιο αραιά ώστε οι ασθενείς να μην χρειάζονται καθημερινή προληπτική θεραπεία.

Διεθνώς, τα στοιχεία από μεγάλες, επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί ημικρανικοί δεν έχουν λάβει ποτέ διάγνωση και από αυτούς που έχουν την διάγνωση μόνο ένα ποσοστό γύρω στο 10% λαμβάνει σωστή προληπτική αγωγή.

Το κενό που υπάρχει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, των ασθενών αλλά και των γιατρών, ευελπιστεί να καλύψει ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept