Η ασπιρίνη στον καρκίνο

Έρευνα υποστηρίζει ότι η τακτική λήψη της αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης σε καρκινοπαθείς!

238

Μεγαλύτερες ελπίδες επιβίωσης σε καρκινοπαθείς , έρχεται να δώσει νέα επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουαλίας (Κάρντιφ) , καθώς σύμφωνα με ευρήματα της, η τακτική λήψη ασπιρίνης μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής ορισμένων καρκινοπαθών, επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Έλγουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, , αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) 71 έρευνες που αφορούσαν συνολικά περίπου 520.000 καρκινοπαθείς, εκ των οποίων οι 120.000 ελάμβαναν ασπιρίνη, ενώ οι 400.000 όχι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι  το ποσοστό επιβίωσης των καρκινοπαθών ήταν 20% έως 30% μεγαλύτερο, όταν  έπαιρναν μια ασπιρίνη τακτικά. Οφέλη προέκυψαν και σε ότι αφορά τις μεταστάσεις, αφού παρατηρήθηκε ότι η  εξάπλωση του καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος  ήταν μικρότερη σε όσους έπαιρναν ασπιρίνη καθημερινά «Η χρήση της ασπιρίνης σε χαμηλή δοσολογία ως πρόληψη για την καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό και τον καρκίνο είναι πια δεδομένη, αλλά πλέον προκύπτουν και στοιχεία ότι η ασπιρίνη μπορεί να παίξει πολύτιμο ρόλο επίσης ως πρόσθετη θεραπεία για τον καρκίνο», δήλωσε ο καθηγητής Έλγουντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες μελέτες αφορούσαν τους καρκίνους εντέρου, μαστού και προστάτη, ενώ σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κίνδυνος σοβαρής αιμορραγίας λόγω της ασπιρίνης βρέθηκε να είναι μικρός.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept