Δύο ανοσολόγοι θα μοιραστούν φέτος το Νόμπελ Ιατρικής

θέσπισαν μία νέα αρχή στην αντιμετώπιση του καρκίνου

112

Δύο ανοσολόγοι, ο Αμερικανός Τζέιμς Π. Αλισον και ο Ιάπωνας Τασούκου Χόνζο βραβεύονται με το Νόμπελ Ιατρικής για τις έρευνές τους στον τομέα της ανοσοθεραπείας που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του επιθετικού καρκίνου.


«Ενισχύοντας την ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος για να επιτεθεί  στα καρκινικά κύτταρα οι δύο επιστήμονες που βραβεύονται με τον Νόμπελ φέτος θέσπισαν μία νέα αρχή στην αντιμετώπιση του καρκίνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής του Νόμπελ του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης.
«Το ονειρευόμουν, αλλά δεν πίστευα ότι θα πραγματοποιηθεί. Μου φαινόταν υπερβολικά σπουδαίο», δήλωσε ο Τζέιμς Π. Αλισον ,70 ετών του Κέντρου για τον Καρκίνο του Πανεπιστημίου του Τέξας.
«Θα συνεχίσω την έρευνά μου…ώστε η ανοσοθεραπεία να σώσει περισσότερους ασθενείς από ποτέ», δήλωσε από την πλευρά του ο Τασούκου Χόνζο, 76 ετών, του Πανεπιστημίου του Κιότο.

Το Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής, που χορηγείται από το Ίδρυμα Νόμπελ, απονέμεται μία φορά το χρόνο για εξαίρετες ανακαλύψεις στους τομείς των βιοεπιστημών και της ιατρικής.

Είναι ένα από τα πέντε βραβεία Νόμπελ που ιδρύθηκε το 1895 από το Σουηδό χημικό Άλφρεντ Νόμπελ, εφευρέτη της δυναμίτιδας, στη διαθήκη του.

Ο Νόμπελ ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την πειραματική φυσιολογία και ήθελε να δημιουργήσει ένα βραβείο για την πρόοδο μέσα από επιστημονικές ανακαλύψεις στα εργαστήρια. Το βραβείο Νόμπελ παρουσιάζεται στον παραλήπτη (ή τους παραλήπτες) σε ετήσια τελετή στις 10 Δεκεμβρίου, επέτειο του θανάτου του Νόμπελ, μαζί με ένα δίπλωμα και ένα πιστοποιητικό για το χρηματικό έπαθλο.

Η μπροστινή πλευρά του μεταλλίου παρέχει το ίδιο προφίλ του Alfred Nobel, όπως απεικονίζεται στα μετάλλια για φυσική, χημεία, και λογοτεχνία, ανώ η πίσω πλευρά του είναι μοναδική στο συγκεκριμένο μετάλλιο.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept