Κινέζοι δημιούργησαν ρομπότ για την αποκατάσταση του κάτω άκρου

174

Ερευνητές στην Κίνα δημιούργησαν ένα σύνθετο υλικό που λειτουργεί ρομποτικά για την αποκατάσταση του κάτω άκρου, το οποίο σύντομα θα τεθεί υπό κλινική δοκιμή, σύμφωνα με το περιοδικό China Science Daily. Δημιουργήθηκε από μία εταιρία υψηλής τεχνολογίας, θυγατρική της Αεροπορικής Βιομηχανίας της Κίνας, που επικεντρώνεται στη δημιουργία ρομπότ.

Το συγκεκριμένο προιόν ενσωματώνει την αεροπορική τεχνολογία με την παραδοσιακή θεραπεία αποκατάστασης.Έχει  εύκαμπτα σύνθετα υλικά και τεχνολογία 3D εκτύπωσης, επιτρέποντας στους ασθενείς να το προσαρμόσουν και να το χρησιμοποιήσουν για να καθίσουν, να σταθούν και να περπατήσουν.

Ο  υπεύθυνος του τμήματος αποκατάστασης του νοσοκομείου Xijing, δήλωσε ότι τα ρομπότ των κάτω άκρων θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας καθώς οι ασθενείς μπορούν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση μόνοι τους, αφού οι νοσηλευτές τους βοηθήσουν να προσαρμόσουν τα ρομπότ.

“Η μεγάλη πλατφόρμα δεδομένων μπορεί επίσης να παρέχει στους γιατρούς ακριβέστερα δεδομένα για να κάνουν καλύτερα προγράμματα θεραπείας”, πρόσθεσε .

Σύμφωνα με την Avicrobot, η παραγωγική της βάση  θα ολοκληρώσει οκτώ έως δέκα ρομποτικά αποκατάστασης κάτω άκρων ανά μήνα για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Οι δημιουργοί του, ήδη έχουν κατοχυρώσει τα δικαιώματα  πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης, της μεθόδου ελέγχου και του σχεδιασμού του λογισμικού.

Η εταιρία κατασκευής συνεργάστηκε  με το νοσοκομείο Σιτσιάνγκ στην επαρχία Σαανσί, για τη δημιουργία από κοινού ενός ερευνητικού κέντρου για  ρομπότ αποκατάστασης, με στόχο την παροχή περισσότερων δεδομένων για τέτοια τεχνολογια

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept