Υπάρχει σύνδεση του καρκίνου του στομάχου με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

140

Ο ίδιος τύπος βακτηρίων που προκαλεί καρκίνο του στομάχου μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περισσότερες από 4.000 περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου ή του ορθού στις Ηνωμένες Πολιτείες και διαπίστωσαν μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ των ποσοστών αυτών των καρκίνων και της μόλυνσης είναι κοινά και αφορούν  με ένα  στέλεχος βακτηρίων του Η . Pylori.

«Η σχέση μεταξύ της μόλυνσης και του καρκίνου είναι ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα αν μπορούμε να την εξαλείψουμε με ένα απλό γύρο αντιβιοτικών», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης, Meira Epplein, επιδημιολόγο του καρκίνου στο Duke Cancer Institute αλλα προσθεσε:» Η μελέτη μας παρέχει ισχυρές αποδείξεις ότι πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την έρευνα για να δημιουργήσουμε μια οριστική αιτία-και-αποτέλεσμα».

Το σημείο που εστιάζουν οι επιστήμονες είναι στις σημαντικές φυλετικές διαφορές. Οι λευκοί ασθενείς εμφάνισαν χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης από τον ιό του πυλωρού , οι Ασιάτες  είχαν μέσες τιμές, ενώ οι έγχρωμοι και οι Ισπανοί είχαν υψηλά ποσοστά.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο στις 5 Οκτωβρίου στο περιοδικό Gastroenterology οπου σημειώνεται πως τα ευρήματα χρίζουν περαιτέρω μελέτης.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept