Φαρμακοβιομήχανοι: Αποτυχημένη η πολιτική γενοσήμων φαρμάκων

Νέα φαρμακευτική πολιτική συστήνουν οι φαρμακοβιομήχανοι στο υπουργείο Υγείας

99

Νέα φαρμακευτική πολιτική με πιο δίκαιη τιμολόγηση ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των οικονομικών φαρμάκων αλλά και με έλεγχο της συνταγογράφησης και στοχευμένη πολιτική γενοσήμων  όπως συμβαίνει στις ευρωπαϊκές χώρες, συστήνει στο υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) προκειμένου να βγει η χώρα από τα χρόνια αδιέξοδα στο χώρο της Υγείας.

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία όλα τα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει και έχει στηρίξει την εθνική οικονομία παρά το αντίξοο περιβάλλον. Έχουμε σχέδια, όρεξη, στρατηγική και επιστημονικό προσωπικό. Θέλουμε να μείνουμε και να επενδύσουμε εδώ, να παράγουμε για όλο τον κόσμο με έδρα την Ελλάδα. Ζητάμε από την Πολιτεία να κατανοήσει το μέγεθος του ζητήματος και να σταματήσει να δημιουργεί μία νέα γενιά υπερχρεωμένων και προβληματικών επιχειρήσεων. Η διάλυση του παραγωγικού ιστού είναι μόνιμη, μη αναστρέψιμη, ενώ το clawback προσωρινό. Τα τεράστια χαράτσια στα οικονομικά φάρμακα δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν.

Παράλληλα απέτυχε η πολιτική γενοσήμων, που παρά τις πολύ χαμηλές τιμές δεν πήραν όγκο. Είναι ανάγκη να χαραχθεί ένα 3ετές πλάνο συμφωνίας μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας και της Πολιτείας από το 2019. Επιτέλους να φύγουμε μπροστά, να ξεφύγουμε από τον κύκλο της υποχρηματοδότησης και της ύφεσης» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρος Τρύφων, στην ομιλία του στη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας της Ένωσης, εγκαινιάζοντας τη νέα χρονιά μαζί με περισσότερους από 600 εκπρόσωπους του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου, της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φορέων στον κλάδο της υγείας, των συλλόγων ασθενών καθώς και των στελεχών των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, την Αξιωματική Αντιπολίτευση ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Υγείας του κόμματος κ. Βασίλειος Οικονόμου, την Δημοκρατική Συμπαράταξη η βουλευτής Αττικής κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, το Ποτάμι ο βουλευτής Αττικής κ. Γιώργος Μαυρωτάς.

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου Β, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept