Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να ελεγχθεί με δίαιτα, αλλά μπορεί και να αντιστραφεί σύμφωνα με αμερικανική έρευνα…

442

Νέες έρευνες δείχνουν ότι όχι μόνο ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να ελεγχθεί με δίαιτα, αλλά μπορεί επίσης να αντιστραφεί, θεραπεύοντας αποτελεσματικά την ασθένεια. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Yale έχουν αποκαλύψει βασικούς μηχανισμούς που θα μπορούσαν να εξηγήσουν πώς μια διατροφή με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να αντιστρέψει τον διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές στο Yale έχουν ρίξει φως στο πώς μια τέτοια ειδική διατροφή μπορεί να οδηγήσει την ασθένεια σε ύφεση. Η ομάδα εντόπισε τρεις πρωταρχικούς μηχανισμούς που φαίνεται να είναι υπεύθυνοι για τη μείωση των συγκεντρώσεων γλυκόζης αίματος κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας πολύ χαμηλών θερμίδων και υδατανθράκων.

Εστιάζοντας στις βασικές μεταβολικές διαδικασίες που επικεντρώνονται στο ήπαρ, η ειδική αυτή διατροφή φαίνεται να μειώνει την παραγωγή γλυκόζης στο όργανο. Η δίαιτα μειώνει επίσης την περιεκτικότητα του ήπατος σε λίπος, που ενισχύει την ευαισθησία του ήπατος στην ινσουλίνη, μειώνοντας την ινσουλινοαντίσταση.

Αυτοί οι μηχανισμοί παρατηρήθηκαν μόλις τρεις ημέρες στη διατροφή, δείχνοντας μια εντυπωσιακά γρήγορη απόκριση και αντιστροφή των υπεργλυκαιμικών συνθηκών. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Metabolism

Πηγή: glykouli.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept