Δε πάει ο νου σας: Ποιο είναι πιο «ανθυγιεινό» λαχανικό, σύμφωνα με έρευνα;

142

Τους πήρε 20 χρόνια και οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες 130.000 ενηλίκων, για να καταλήξουν -εκτός των άλλων φυσικά- και στο συμπέρασμα πως υπάρχει ένα «ανθυγιεινό» λαχανικό! Το οποίο απλά παχαίνει. Δηλαδή, μπορεί και να παχαίνει αν καταλανώνεται καθημερινά σε μεγάλες ποσότητες. Ο λόγος για το γευστικότατο καλαμπόκι.

Μα τώρα, θα σκεφτεί κανείς, πόσο καλαμπόκι μπορούμε να φάμε σε μια μέρα ή σε μια εβδομάδα για να παχύνουμε από καλαμπόκι; Αλλά έρευνα του Χάρβαρντ είναι αυτή, δεν μπορούμε να την αμφισβητήσουμε έτσι απλά. Το καλαμπόκι παχαίνει. Παχαίνει πιο πολύ από την πατάτα, τον αρακά και τα αμυλούχα λαχανικά.

Μα βέβαια εκτός από το ότι μπορεί να μας προσθέσει κιλά, το καλαμπόκι, λαχανικό καθώς είναι, έχει υψηλή διατροφική αξία. Μας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες καθώς έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση. Γεμάτο φυτικές ίνες και φολικό οξύ, βοηθά τη λειτουργία του εντέρου και της πέψης. Κρατά σε χαμηλά επίπεδα την κακή χοληστερόλη ενώ είναι πλούσια πηγή βιταμινών Ε και C. Γι’ αυτό και μειώνει την πιθανότητα αναιμίας μιας και απορροφούμε πιο εύκολα το σίδηρο και τις υπόλοιπες βιταμίνες.

Σίδηρο εξάλλου περιέχει και το ίδιο καθώς και ψευδάργυρο, μαγνήσιο και φώσφορο. Επίσης, η βιταμίνη Α και η β-καροτίνη που περιέχει σε καλές ποσότητες, διατηρούν υγιή τα οστά και το δέρμα. Συμβάλλουν δε στην καλή λειτουργία της όρασης. Εν ολίγοις, το καλαμπόκι ναι μεν παχαίνει σε μεγάλες ποσότητες, αλλά το κάνει με δημιουργικό, υγιεινό τρόπο!

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept