Η σοκολάτα στη μάχη κατά…της αυπνίας

Ένα μικρό κομμάτι καθημερινά βοηθά στον ύπνο, λόγω του μαγνησίου που περιέχει σύμφωνα με έρευνα

67

Μένετε άυπνοι όλη νύχτα, στριφογυρίζοντας στο κρεβάτι σας; Μία νέα μελέτη υποδηλώνει ότι ίσως υπάρχει κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει: λίγη μαύρη σοκολάτα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία ανακάλυψαν ότι το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να ρυθμίσει το εσωτερικό του ρολόι, με αποτέλεσμα να διευκολύνει τον ύπνο και να αισθάνεται κανείς πιο ξεκούραστος στη διάρκεια της ημέρας.
Πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, όμως, έχουν οι μαύρες σοκολάτες με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% σε στερεά κακάο: φθάνει τα 176 mg ανά 100 γραμμάρια τροφίμου, όταν η ημερήσια συνιστώμενη δόση είναι τα 310-320 mg για τις γυναίκες και τα 400-420 mg για τους άνδρες.

Επιπλέον καλές πηγές αυτού του ιχνοστοιχείου εκτός από το κακάο είναι τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά (λ.χ. σπανάκι, μπρόκολο), οι ξηροί καρποί (λ.χ. αμύγδαλα, ηλιόσποροι, κάσιους), τα δημητριακά (π.χ. βρώμη) αλλά και οι μπανάνες.


Σύμφωνα με την επιθεώρηση Nature, το μαγνήσιο επηρέαζε επηρέαζε σημαντικά τον μεταβολισμό των κυττάρων, δηλαδή το πόσο γρήγορα μετέτρεπαν τα κύτταρα σε ενέργεια τα θρεπτικά συστατικά.
Επίσης φάνηκε πως έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού του οργανισμού, συμβάλλοντας έτσι στον καλό ύπνο…
Προσοχή όμως στην ποσότητα, γιατί η υπερβολή κυρίως το βράδυ, μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept