Πως σχετίζεται ο καρκίνος του προστάτη με τα τηγανητά

Καμπανάκι από επιστήμονες...

106

Οι άντρες που καταναλώνουν τηγανητά περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, αυξάνουν κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το junk food όπως οι τηγανητές πατάτες, το τηγανητό κοτόπουλο, το ψάρι και οι λουκουμάδες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό επιθετικών και απειλητικών για την υγεία του ατόμου μορφών της νόσου.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση The Prostate, βάσει των οποίων ο κίνδυνος αυξάνεται από 30-37%, σε σχέση με εκείνους που τρώνε λιγότερο από μία φορά το μήνα τηγανητές τροφές.

Επιστήμονες από το ερευνητικό κέντρο για τον καρκίνο Fred Hutchinson στο Σιάτλ ανέλυσαν δεδομένα δύο ερευνών που αφορούσαν 1.549 άντρες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη και άλλους 1.492 ίδιας ηλικίας και τρόπου ζωής, οι οποίοι ωστόσο ήταν καλά στην υγεία τους.

Η ηλικία των συμμετεχόντων στην έρευνα ήταν από 35 έως 74 ετών.
«Είναι η πρώτη έρευνα που μελετά τη σχέση ανάμεσα στις τηγανητές τροφές και τον κίνδυνο εμφάνισης προστάτη» ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Dr Janet Stanford και πρόσθεσε ότι αρκούσε η κατανάλωση τηγανητών τροφίμων από ταχυφαγεία μία φορά την εβδομάδα για να εμφανιστεί η συσχέτιση αυτή.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept