Θεραπεία με ερεθισμό του αυτιού

69

Ο ερεθισμός του αυτιού με ρεύμα χαμηλής τάσης, θα μπορούσε να επιφέρει ισορροπία στο νευρικό σύστημα ατόμων άνω των 55 ετών και να τούς βοηθήσει να γερνούν πιο υγιεινά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η διέγερση του πνευμονικού νεύρου, που συνδέεται με την καρδιά, τους πνεύμονες και το έντερο, οδήγησε σε βελτιώσεις στο σώμα, στον ύπνο και στη διάθεση, μια μικρή μελέτη που βρέθηκε.

Η επιστημονική ομάδα του βρετανικού Πανεπιστημίου του Λιντς ανέφερε ότι η διαδικασία θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων.

Απαιτούνται, ωστόσο, περισσότερες έρευνες για την εκτίμηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων στην υγεία.

Το αυτί λειτουργεί ως πύλη στο νευρικό σύστημα του σώματος.

Ένας μικρός κλάδος του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να διεγερθεί μέσω του δέρματος σε συγκεκριμένα κομμάτια του έξω ωτός.

Ονομάζεται επίσης «περιπλανώμενο νεύρο», επειδή είναι μακρύ και καλά συνδεδεμένο, μεταδίδοντας πληροφορίες από τον εγκέφαλο σε όργανα γύρω από το σώμα, όπως η καρδιά και οι πνεύμονες.

Αυτό το σύστημα, το οποίο έχει κλάδους, γνωστούς ως συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό, ελέγχοντας πολλές από τις λειτουργίες του σώματος, όπως η αναπνοή, η πέψη, ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση.

Ισορροπία
Καθώς μεγαλώνουμε, η ισορροπία του νευρικού συστήματος του σώματος υφίσταται στρεβλώσεις.

Ο συμπαθητικός κλάδος, ο οποίος βοηθά το σώμα να προετοιμαστεί για την έντονη δραστηριότητα αρχίζει να κυριαρχεί. Ο παρασυμπαθητικός κλάδος, ο οποίος είναι σημαντικός για τη δραστηριότητα «ανάπαυσης και χώνευσης», γίνεται λιγότερο ενεργός.

Αυτό κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς σε ασθένειες, όπως καρδιακά προβλήματα και υπέρταση, καθώς και κατάθλιψη και άγχος.

Πηγές: BBC Health

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept