Ελπίδες για εμβόλιο κατά του κοροναϊού εντός του 2020 από τον Καναδά

365

Να απομονώσει τον κοροναϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19 κατάφερε μια ομάδα ερευνητών από τον Καναδά.

Οπως αναφέρουν στην κοινή του ανακοίνωση οι ερευνητές του Sunnybrook και των πανεπιστημίων McMaster και Toronto, η απομόνωση του κοροναϊού θα βοηθήσει τους επιστήμονες του Καναδά -καθώς και σε όλο τον κόσμο- να αναπτύξει καλύτερα διαγνωστικά τεστ, θεραπείες και εμβόλια.

«Χρειαζόμαστε σημαντικά εργαλεία προκειμένου να αναπτύξουμε λύσεις απέναντι στην επιδημία του κοροναϊού. Η άμεση αντίδραση είναι κρίσιμης σημασίας, όμως οι μακροπρόθεσμες λύσεις θα έρθουν από τις μελέτες που γίνονται στα εργαστήρια γι’ αυτόν τον νέο ιό» ανέφερε η δρ Σαμίρα Μουμπαρέκα, μικροβιολόγος – ειδικός λοιμωδών νοσημάτων του Sunnybrook.
Από τον πλευρά του, ο δρ Αριντζάι Μπανέρτζι, του McMaster University, τόνισε ότι «τώρα που απομονώσαμε τον κοροναϊό SARS-CoV-2, μπορούμε να μοιραστούμε τη δουλειά μας με άλλους ερευνητές και να συνεχίσουμε τη συνεργασία.»

Στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχει ριχθεί και μια βιοφαρμακευτική εταιρεία από το Κεμπέκ του Καναδά. Η Medicago, που ιδρύθηκε το 1997, ανακοίνωσε πως έκανε το πρώτο βήμα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές της Medicago επισήμαναν ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα υποψήφιο βιώσιμο εμβόλιο, μόλις 20 μέρες μετά τη λήψη της γενετικής αλληλουχίας του κοροναϊού.

Στην περίπτωση που το εμβόλιο πάρει το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες Αρχές, η Medicagο θα είναι σε θέση να παράγει μέχρι και 10 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα, σύμφωνα με τον CEO Μπρους Κλαρκ. Ο Κλαρκ εκτίμησε ότι οι δοκιμές του εμβολίου για τον κοροναϊό σε ανθρώπους μπορεί να ξεκινήσουν το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου και -αν όλα πάνε καλά- το εμβόλιο να διατεθεί στην αγορά ήδη από τον Νοέμβριο.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept