Η μάχη κατά του κοροναϊού: Πότε θα δοθούν οι απαντήσεις για την χλωροκίνη

166

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν μίλησε το μεσημέρι στην γαλλική τηλεόραση για όλα τα νεότερα γύρω από τη μάχη ενάντια στον κοροναϊό.

Ο Γάλλος υπουργός ανακοίνωσε αρχικά τον θάνατο ενός γιατρού που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κοροναϊού σε νοσοκομείο της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη απώλεια ιατρικού προσωπικού από τον κοροναϊό στη Γαλλία, που ήδη μετρά περισσότερους από 560 νεκρούς.

Σε 15 μέρες θα διαπιστωθεί αν η χλωροκίνη είναι αποτελεσματική ή όχι

Ο Ολιβιέ Βεράν όμως μίλησε και για το φάρμακο ενάντια στην ελονοσία, με βάση τη χλωροκίνη που φαίνεται πως θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κοροναϊός.
Ο Γάλλος υπουργός είπε πως «η ελπίδα μου αρκεί για να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διαπιστώσουμε αν μια φαρμακευτική θεραπεία είναι αποτελεσματική ή όχι. Αν αποδειχθεί αποτελεσματική θα την προτείνουμε στον γαλλικό λαό χωρίς καμία καθυστέρηση».

Ερωτώμενος για τον χρόνο που απαιτείται ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αυτής αγωγής, ο Ολιβιέ Βεράν είπε: «Θα έχουμε αξιόπιστες έρευνες για το κατά πόσο είναι ή όχι αποτελεσματική, θα μπορούσε ωστόσο να αποδειχτεί τελικά αναποτελεσματική. Δηλώνω πως σε 15 μέρες από σήμερα θα έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα».

Τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα από την χλωροκίνη

Το φάρμακο έχει βάση την υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil), η οποία χρησιμοποιήθηκε προ 70 ετών για την ελονοσία. Το συγκεκριμένο φάρμακο άρχισε να δοκιμάζει η ομάδα του Γάλλου Ντιντιέ Ραούλτ, καθηγητή Ιατρικής και διευθυντή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας.

Σύμφωνα με την ομάδα του Ραούλτ, η ουσία θεράπευσε το 75% των ασθενών με κορονοϊό που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Ο Γκρεγκορί Ριγκανό, ένας εκ των συντακτών της επιστημονικής δημοσίευσης, τόνισε ότι συνιστώμενη δόση υδροξυχλωροκίνης είναι τα 600mg ημερησίως.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept