Καταργείται το 25ευρο

107
altΜε εγκύκλιο που εξέδωσε την Τρίτη το βράδυ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης καταργούνται τρεις εγκύκλιοι που προέβλεπαν την είσπραξη των 25 ευρώ, από τους ασθενείς για την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Από την Τετάρτη το μέτρο θα πάψει να ισχύει με βάση τη νέα εγκύκλιο. 
 
Ως ισοδύναμο μέτρο θα αυξηθεί η φορολογία στα τσιγάρα (πακέτο και καπνός) με 5 λεπτά ανά συσκευασία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας μετά τη σύσκεψη που είχε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, το μέτρο θα αποφέρει έσοδα ύψους 40 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ποσό που υπολογιζόταν με το 25ευρο. Η απόφαση ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Η δήλωση του κ. Γεωργιάδη
«Στην συνάντηση που είχαμε προ ολίγου, αλλά και σε συμφωνία με τον κ. πρωθυπουργό και τον κ. αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως συμφωνήσαμε το μέτρο των 25 ευρώ να αντικατασταθεί από μία αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά, χρήματα τα οποία θα κατατεθούν στον αντίστοιχο λογαριασμό των νοσοκομείων, όπου θα καλύπτονταν τα 25 ευρώ», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του 25ευρου.
 
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept