Αύξηση των κρουσμάτων αφροδίσιων νοσημάτων στις ΗΠΑ

94
altΣε αύξηση είναι τα περιστατικά γονόρροιας και σύφιλης στις ΗΠΑ, μία τάση που καταγράφεται κυρίως στους ομοφυλόφιλους άνδρες.  
 
Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό στη χώρα και τονίζουν πως οι μολύνσεις αυτές ευθύνονται για πολλές περιπτώσεις στειρότητας και στα δύο φύλα. 
 
Οι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην αύξηση των αφροδίσιων νοσημάτων είναι η αδιαφορία για τους κινδύνους που εγκυμονεί το σεξ χωρίς προφυλάξεις και η εναλλαγή σεξουαλικών συντρόφων καθώς επίσης και η άρνηση των ομοφυλόφιλων να επισκεφθούν τον γιατρό για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις. Ένας άλλος παράγοντας που ευνοεί τη μετάδοση των ασθενειών αυτών είναι η ηλικία έναρξης των σεξουαλικών σχέσεων της οποίας το όριο έχει μειωθεί.
 
Στις ΗΠΑ, τα περιστατικά γονόρροιας το 2012 αυξήθηκαν κατά 4% και τα περιστατικά σύφιλης κατά 11% ενώ τα περιστατικά για χλαμύδια κατά 1%. Παρά το γεγονός ότι και οι τρεις ασθένειες θεραπεύονται με αντιβιοτικά, πολλοί Αμερικανοί δεν καταφεύγουν στον γιατρό ούτε καν υποβάλονται στις απαραίτητες εξετάσεις.  «Πολλοί ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι διστάζουν να πάνε στο γιατρό ή σε κάποιο νοσοκομείο γιατί φοβούνται ότι θα στιγματιστούν», υποστηρίζει ο Γκαιλί Μπολάν, επικεφαλής του τμήματος πρόληψης στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων. Τα άτομα αυτά είναι κυρίως άνδρες που έχουν ερωτικές σχέσεις με το ίδιο φύλο.
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept