Άμεσο αντιγριπικό εμβολιασμό συστήνουν οι ειδικοί

99
altΣύσταση για άμεσο αντιγριπικό εμβολιασμό στις ευπαθείς ομάδες αλλά και άμεση χορήγηση αντιικών φαρμάκων στους ασθενείς απηύθυναν οι ειδικοί εν όψει του επερχόμενου κύματος εποχικής γρίπης.
 
Από τις αρχές Ιανουαρίου που καταγράφηκαν τα πρώτα σοβαρά περιστατικά της γρίπης, έχουν δηλωθεί πέντε θάνατοι (και τα πέντε άτομα ήταν ανεμβολίαστα) και 14 σοβαρά περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Εντατική.
 
Το θέμα της εποχικής γρίπης και των ενεργειών για την αντιμετώπισή της συζητήθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψη των αρμόδιων φορέων δημόσιας υγείας όπως ΕΚΕΠΥ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, που συγκάλεσε η αρμόδια Υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μ. Μακρή.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ η δραστηριότητα της γρίπης αναμένεται να αυξηθεί στις ερχόμενες εβδομάδες και έως τα μέσα Μαρτίου. Αρμοδίως επισημάνθηκε ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στη χώρα αυτήν την περίοδο.
 
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept