ΠΣΙ: Ζητά την απόσυρση του νομοσχέδιου

106
altΤην απόσυρση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ώστε να ξεκινήσει από μηδενική βάση, ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος για ένα νομοσχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
 
Ο ΠΙΣ με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει το προς ψήφιση νομοσχέδιο «ανθρωποκτόνο» και την μεταρρύθμιση «ψευδεπίγραφη» υποστηρίζοντας ότι «το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή διαλύει τις δημόσιες δομές υγείας και μεταφέρει με απαράδεκτο τρόπο την περίθαλψη σε ιδιωτικές μεγάλες επιχειρήσεις, με μεγάλη ζημία και κόστος για τους ασφαλισμένους και τους υγειονομικούς κάθε κλάδου».
 
Ωστόσο, στρέφει τα βέλη του και κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, διαμηνύοντας ότι, «εάν το νομοσχέδιο αυτό υλοποιηθεί, ο ίδιος θα μείνει στην ιστορία ως υπουργός ‘κατεδάφισης’ και όχι μεταρρύθμισης».
 
Οι γιατροί ζητούν να ξεκινήσει, από μηδενικής βάσεως, μία ειλικρινής και ουσιαστική συζήτηση με τα κόμματα και τους φορείς και να καταρτισθεί ένα νομοσχέδιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών αφενός, και αφετέρου, στην ευπρεπή και αξιόπιστη λειτουργία των γιατρών, εν όψει των εξελίξεων που δρομολογούνται στο χώρο της Υγείας.
 
«Οι κοινωνικοί φορείς της χώρας μας πρέπει να αντιδράσουν με κάθε τρόπο, ώστε η υγεία και η περίθαλψη στην χώρα μας να μην γίνει πεδίο εκμετάλλευσης καιροσκόπων και εκμεταλλευτών, αλλά και χωρίς να μετατεθεί το βάρος της περίθαλψης ‘στις τσέπες των ασφαλισμένων’, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να εγκαταλείψει αδύναμο την περίθαλψή του και να τεθεί στο περιθώριο της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept