Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας

91
altΤην Τετάρτη εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, μετά και τη δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων.
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απέσυρε το άρθρο 37 που αφορούσε την επαναλειτουργία ιδιωτικών κλινικών – ενώ άλλες νομοτεχνικές αλλαγές που κατέθεσε απόψε, διευκρινίζουν τα κριτήρια αξιολόγησης των γιατρών του ΠΕΔΥ, διευκολύνουν την πρόσληψη επικουρικών ιατρών και εξασφαλίζουν κλειστούς-σφαιρικούς προϋπολογισμούς για τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία και τις μονάδες παροχής υπηρεσιών που εντάσσονται στις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τα κόμματα διατήρησαν τις θέσεις που είχαν αναπτύξει τις προηγούμενες συνεδριάσεις.
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξήγησε γιατί το υπουργείο Υγείας, επιμένει να μην προβλέπει τη μεταβατική περίοδο που ζητούν οι ιατρικοί σύλλογοι, προκειμένου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να επιλέξουν μεταξύ των ιδιωτικών τους ιατρείων και της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης εντός του ΠΕΔΥ.
«Στόχος μας είναι να λειτουργήσει το σύστημα πάνω στο μήνα, χωρίς κενά. Κι εσείς λέτε πως τα πολυιατρεία πρέπει να λειτουργήσουν γρήγορα για να μην μείνουν για καιρό κλειστά», ανέφερε ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept