Με ανησυχητικό ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου παγκοσμίως

96
altΜεγάλη έξαρση των κρουσμάτων καρκίνου παρατηρείται σε όλο τον κόσμο, καθώς προβλέπεται ότι μέχρι το 2035 ο αριθμός τους θα φθάσει τα 24 εκατομμύρια τον χρόνο με τα μισά από αυτά να μπορούν, ωστόσο, να προληφθούν.
 
Επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζουν ότι «υπάρχει μεγάλη ανάγκη» να επικεντρωθούμε στην πρόληψη του καρκίνου και ότι απαιτείται η λήψη μέτρων κατά του καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της κατανάλωσης αλκοόλ. Επίσης, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν καλύτερη χρήση των εμβολίων και της προληπτικής πολιτικής δημόσιας υγείας στη μάχη κατά του καρκίνου καθώς η θεραπεία μόνη της δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της νόσου.
 
Η Παγκόσμια Έκθεση για τον Καρκίνο του ΠΟΥ συντάσσεται σχεδόν κάθε πέντε χρόνια και σε αυτήν συμμετέχουν περίπου 250 επιστήμονες από περισσότερες από 40 χώρες.
 
Το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο αναφέρει ότι είναι «ανησυχητικό» το επίπεδο άγνοιας αναφορικά με τη σχέση διατροφής και καρκίνου. Δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο κι αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στα 19 εκατομμύρια μέχρι το 2025, στα 22 εκατομμύρια μέχρι το 2030 και στα 24 μέχρι το 2035.
 
Με βάση τα στοιχεία αυτά, αν διατηρηθεί ο συγκεκριμένος ρυθμός εμφάνισης των κρουσμάτων, ένας στους πέντε άνδρες και μία στις έξι γυναίκες παγκοσμίως θα εμφανίσει τη νόσο πριν φθάσει τα 75 του/της χρόνια, ενώ ένας στους οκτώ άνδρες και μία στις 12 γυναίκες θα πεθάνει από αυτήν. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων αναμένεται να σημειωθεί στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
 
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept