Η «Φλόγα» φωτίζει τον αγώνα των παιδιών με καρκίνο και των γονιών τους

78
alt«Θαυμάζω τη μάνα. Τη δύναμη της μάνας που καλείται να παλέψει για τη ζωή του παιδιού της που διαγνώστηκε με καρκίνο. Μέσα στο Σπίτι των Παιδιών της Φλόγας φαίνεται η προσφορά της, οι τεράστιες ψυχολογικές και βιολογικές αντοχές που έχει», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Τριφωνίδη, πρόεδρος τα τελευταία 12 χρόνια της Φλόγας, του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.
Με αυτόν τον τρόπο απαντά στην ερώτηση για το τι θα ήθελε να τονίσει από την καθημερινή και πολύχρονη παρουσία της στον αγώνα της Φλόγας.
Την ίδια ώρα, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι γονείς, καθώς για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους, ενώ οι ανάγκες της οικογένειας αυξάνονται σημαντικά. Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν.
Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο, έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Στις προηγμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75%.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept