ΥΓΕΙΑ- ΜΗΤΕΡΑ: Δωρεάν εξετάσεις στους ναυαγούς από το Φαρμακονήσι

96
altΔωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι και φιλοξενούνται στον ξενώνα του ΚΥΑΔΑ, προσφέρουν τα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Υγείας.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ιατρικές εξετάσεις διενεργήθηκαν συνολικά σε 15 άτομα, εκ των οποίων ένα παιδί ηλικίας 2 ετών και περιελάμβαναν: αιματολογικές εξετάσεις για λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα, δερματολογική εξέταση, ακτινογραφίες θώρακος, γενική αίματος, πλήρη βιοχημικό έλεγχο καθώς και παθολογική εκτίμηση.
 
Επιπλέον, οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν επισκέψεις σε διάφορες ειδικότητες ιατρών τόσο του ΥΓΕΙΑ όσο και του ΜΗΤΕΡΑ, όπως παθολόγο, δερματολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο, γναθοχειρουργό, οφθαλμίατρο, πνευμονολόγο και παιδίατρο.
 
Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου ΥΓΕΙΑ Αρετή Σουβατζόγλου τόνισε ότι: «Δεν θα μπορούσαμε παρά να ανταποκριθούμε με ευαισθησία στο αίτημα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των ανθρώπων αυτών που έχουν ανάγκη. Εφόσον χρειαστεί, θα είμαστε κοντά τους και σε οποιαδήποτε περαιτέρω ιατρική ανάγκη προκύψει, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι όλοι είναι υγιείς.  Ο όμιλος ΥΓΕΙΑ, βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της κοινωνικής προσφοράς και θα συνεχίσει να είναι, ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί».
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept