Μικρότερη η ενίσχυση των ασφαλιστικών Ταμείων το πρώτο δίμηνο του 2014

84
altΜικρότερη από την προγραμματισμένη ήταν η ενίσχυση των ασφαλιστικών Ταμείων το πρώτο δίμηνο του 2014. Συγκεκριμένα, από το 16,7% της συνολικής κρατικής επιχορήγησης συντάξεων για το 2014, έχει απορροφηθεί το 16,5%.
«Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 9ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος ΗΛΙΟΣ, που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για τον μήνα Φεβρουάριο και την απέδωσε στη «νοικοκυρεμένη» διαχείριση των κοινωνικών μεταβιβάσεων, με όρους διαφάνειας, δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και όπως επιβάλει ο σεβασμός στα χρήματα και τους κόπους των ίδιων των εργαζομένων».
«Με την εφαρμογή του συστήματος ΗΛΙΟΣ φωτίζεται και χαρτογραφείται πλήρως κάθε πτυχή του συνταξιοδοτικού συστήματος και των επιδομάτων πρόνοιας, ενώ αποτρέπεται κάθε απόπειρα παραβατικότητας. Σήμερα, συντάξεις και επιδόματα πρόνοιας περνούν, πλέον, από την… τρύπα της βελόνας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept