Από τις 20 Μαρτίου τα πολυϊατρεία

92
altΣε ένα μήνα περίπου, στις 20 Μαρτίου, αναμένεται να ξανανοίξουν τα πολυϊατρεία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο υφυπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου.
 
Μάλιστα, ο κ. Αντώνης Μπέζας πρόσθεσε ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα όλες οι μονάδες έχουν παραδώσει τα κλειδιά, εκτός από έξι στην Αττική.
 
Μέχρι την περασμένη Παρασκευή από τους 5.500 γιατρούς είχαν κάνει αίτηση να πάνε στο νέο φορέα 1.389, ενώ η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων θα λήξει την Πέμπτη. Έτσι, από την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για όσους γιατρούς ενδιαφέρονται για τον ΕΟΠΥΥ.
 
Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος γιατρός που θα κάνει αίτηση να μην προσληφθεί», αναφέροντας ότι η αξιολόγηση έχει να κάνει με τον τελικό μισθό των γιατρών και το βαθμό με τον οποίο θα μπουν στο σύστημα.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί συνδικαλιστικά παιχνίδια, και οποίος γιατρός κάνει αίτηση να μπει στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας και δεν πάει να αναλάβει τα καθήκοντά του χάνει δια παντός το δικαίωμα του να συμβληθεί με το δίκτυο.
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept