ΥΓΕΙΑ: 2.000 επεμβάσεις στα 10 χρόνια λειτουργίας του γ – Knife

97
altΔέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την πρώτη γ-knife θεραπεία ασθενούς στην Ελλάδα, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τη δεκαετία αυτή, πραγματοποιήθηκαν 2.000 θεραπείες για παθήσεις του εγκεφάλου, κρανίου ή αυχένα στο Τμήμα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου Gamma Knife του ΥΓΕΙΑ, με το ποσοστό επιτυχίας για τις περισσότερες διαγνώσεις να είναι μεγαλύτερο από 95%.
 
Στο Τμήμα Gamma Knife του ΥΓΕΙΑ λειτουργεί το μοναδικό στην Ελλάδα μηχάνημα Gamma Knife Perfexion, το οποίο μπορεί να «καταστρέψει» αναίμακτα, βαθιά εγκατεστημένες αγγειακές δυσπλασίες, όγκους εγκεφάλου, ακόμα και οφθαλμικούς όγκους που κάποτε θεωρούνταν μη χειρουργήσιμοι. Η θεραπεία είναι μοναδική διότι με το Gamma Knife δεν γίνεται καμία τομή, ελαχιστοποιούνται οι επιπλοκές  και ο πόνος και βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα ζωής του ασθενή. Η ακρίβεια που προσφέρει, αποδεικνύει ότι είναι πιο ασφαλές συγκριτικά με άλλα Ακτινοχειρουργικά Συστήματα.
 
Όπως δηλώνει ο διευθυντής του Τμήματος Gamma Knife του ΥΓΕΙΑ, Νευροχειρουργός κ. Μάικλ Τόρρενς «Η γ-knife ακτινοχειρουργική θεραπεία θεωρείται η μεγαλύτερη τεχνικά καινοτομία στη νευροχειρουργική τα τελευταία 20 χρόνια, επιτρέποντας σε περίπου 1 εκατομμύριο ασθενείς παγκοσμίως να έχουν επαρκή έλεγχο της νόσου τους χωρίς την ταλαιπωρία και το ρίσκο μιας ανοικτής χειρουργικής επέμβασης. Η εμπειρία του Νευροχειρουργού, του Ακτινοθεραπευτή-Ογκολόγου και Ακτινοφυσικού συνενώνονται προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα θεραπείας, δομημένο ακριβώς στα μέτρα του κάθε ασθενούς. Είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχή συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο και την υγεία του».
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept