Μείωση των νέων κρουσμάτων AIDS

113
altΣημαντική μείωση του αριθμού των νέων λοιμώξεων με τον ιό HIV σε Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών (ΧΕΝ) καταγράφηκε το 2013 με διάγνωση 262 νέων κρουσμάτων, σε σύγκριση με το 2012 όταν είχαν διαγνωστεί 547 νέα κρούσματα λοίμωξης.
 
Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, στη χθεσινή Συνάντηση των Επικεφαλής των Ιατρικών, Νοσηλευτικών και Οδοντιατρικών Υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, με τη συμμετοχή του εκτελεστικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης John F. Ryan, της Περιφερειακής Διευθύντριας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Zsuzsanna Jakab, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
 
Στην ομιλία της με θέμα «Εμφάνιση και επανεμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων- νέες προκλήσεις», η κ. Μακρή ανέφερε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων εξαρτάται τόσο από την αμεσότητα όσο και από την ποιότητα των εφαρμοζόμενων πολιτικών.
 
Σημείωσε ότι οι εντατικές δράσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΚΕΛΠΝΟ) απέφεραν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα, με σημαντική μείωση του αριθμού των νέων λοιμώξεων με τον ιό HIV σε ΧΕΝ, με σημαντική μείωση των κρουσμάτων ελονοσίας με εγχώρια μετάδοση και μείωση των κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
 
«Η Δημόσια Υγεία είναι και παραμένει προτεραιότητα για την Ελλάδα, και σε αυτό το πλαίσιο η ενδυνάμωση του ρόλου του ΚΕΕΛΠΝΟ ως βασικού φορέα δημόσιας υγείας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα» επισήμανε.
 
Η υφυπουργός υπογράμμισε: «Η Ελλάδα δεν αρνείται την κατάσταση, αλλά βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για την επιτήρηση και αντιμετώπιση κινδύνων, όταν και όπως αυτοί αναδύονται. Αναφορές για το αντίθετο πέραν του ότι είναι ανακριβείς, πλήττουν τις προσπάθειες της χώρας να αντιμετωπίσει μία μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση».
 
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept