Στις 18 Μαρτίου η απόφαση για τη συνταγογράφηση

179
altΣτις 18 Μαρτίου αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για την προσωρινή διαταγή αναστολής του πλαφόν στην συνταγογράφησης που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, έπειτα από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.
 
Η αρμόδια επιτροπή της Ολομέλειας του ΣτΕ ζήτησε την προσκόμιση κάποιων απαραίτητων υπομνημάτων και έδωσε προθεσμία μέχρι τις 18 Μαρτίου για να συμβεί αυτό, προκειμένου να μπορέσει να αποφανθεί επί του θέματος.
 
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, μετά την εξέλιξη αυτή δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το αστυνομικό μέτρο του πλαφόν απομειώνει την ιατρική λειτουργία με όλους τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η φαρμακευτική δαπάνη που προσδοκάται με αυτό τον τρόπο να κατέβει στα 178 ευρώ κατά κεφαλήν ενώ ο Μέσος Όρος των χωρών της ζώνης του Ευρώ είναι 340 ευρώ για το 2014, θα επιτείνει τη μεγάλη κρίση που υπάρχει σήμερα στην υγειονομική περίθαλψη των ασθενών.
 
Το ίδιο υποστηρίζει και η έκθεση του ΟΟΣΑ στην οποία εμφανίζονται με επιδείνωση δείκτες όπως της βρεφικής θνησιμότητας, του προσδόκιμου επιβίωσης, της πρόσβασης των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη κλπ.. Η τιμολογιακή πολιτική του υπουργείου και η μη ύπαρξη θεραπευτικών πρωτοκόλλων δημιουργούν τα προβλήματα στη φαρμακευτική περίθαλψη και όχι η λειτουργία των ιατρών οι οποίοι μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγωνίζονται να στηρίξουν την ΠΦΥ. Με τη συνεργασία όλων των φορέων σε μία κατεύθυνση κανόνων μπορεί να ευρεθούν οι λύσεις εκείνες οι οποίες δεν θα προσβάλλουν, δεν θα θίγουν λειτουργίες και θεσμούς».
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept