Οι αντικαπνιστικοί νόμοι μειώνουν πρόωρους τοκετούς και κρίσεις άσθματος

89
altΗ απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά, έχει επιφέρει μείωση κατά 10% τόσο στους πρόωρους τοκετούς, όσο και στα κρούσματα κρίσεων παιδικού άσθματος, σύμφωνα με διεθνή έρευνα.
 
Η μελέτη, η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τις επιπτώσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στην υγεία των παιδιών, εντόπισε επίσης μείωση 5% στις γεννήσεις μικρόσωμων νεογνών, μετά την εφαρμογή των αντικαπνιστικών νόμων.
 
Αν και η αποτελεσματικότητα και τα οφέλη της αντικαπνιστικής νομοθεσίας ποικίλουν από χώρα σε χώρα και από περιοχή σε περιοχή, η γενική εικόνα είναι θετική για τη δημόσια υγεία, ιδίως των παιδιών. Τα νέα ευρήματα έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες μελέτες που έχουν ήδη διαπιστώσει ότι η απαγόρευση του τσιγάρου σε μπαρ, εστιατόρια, χώρους εργασίας και αλλού, έχουν προστατεύσει τους ενηλίκους από τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος.
 
Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Εδιμβούργου, του Μάαστριχτ, του Χάσελτ και του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ Τζάσπερ Μπιν, επανεξέτασαν 11 δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με την επίδραση των αντικαπνιστικών νόμων στην υγεία. Συγκεκριμένα, ανέλυσαν στοιχεία της περιόδου 2008 – 2013, που αφορούσαν πάνω από 2,5 εκατομμύρια τοκετούς και σχεδόν 250.000 εισαγωγές στο νοσοκομείο λόγω κρίσεων άσθματος σε παιδιά κάτω των 12 ετών.
 
«Τα ευρήματα είναι ξεκάθαρα, δείχνοντας ότι οι απαγορεύσεις του καπνίσματος έχουν σημαντικά οφέλη για τη δημόσια υγεία, πράγμα που επιβεβαιώνει τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη δημιουργία χώρων απαλλαγμένων από καπνό σε εθνικό επίπεδο», εξηγεί ο Δρ Μπιν.
 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept