Τη Δευτέρα, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

116
altΑφιερωμένη στα λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται από έντομα και άλλους… φτερωτούς διαβιβαστές στους ανθρώπους είναι η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας την Δευτέρα 7 Απριλίου όπως την έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Πρόκειται για μια συγκυρία ιδιαίτερη για την Ελλάδα καθώς ο εορτασμός βρίσκει τον ιό του Δυτικού Νείλου και τη λοίμωξη που αυτός προκαλεί μέσω των κουνουπιών εγκατεστημένο και σε πλήρη κυκλοφορία στη χώρα μας.
     
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διοργανώνει τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 δράσεις για την ενημέρωση του κοινού για τα μέτρα ατομικής προστασίας από τους διαβιβαστές. Εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένα stands στην Αθήναν (Πλατεία Κλαυθμώνος από 10:00 – 15:00) και στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Αριστοτέλους από 09:00 – 18:00).
     
Οι διαβιβαστές (vectors), όπως κουνούπια, σκνίπες, τσιμπούρια, κοριοί κλπ  μεταδίδουν μικροοργανισμούς και παράσιτα σε ζώα και ανθρώπους. Τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές εμφανίζονται πιο συχνά σε τροπικές περιοχές και μέρη όπου η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό είναι προβληματική και δεν υπάρχει σύστημα διαχείρισης αποβλήτων.
     

 
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept