Απεργία στον κλάδο της υγείας

86
altΣτη 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία στην Αττική.
 
Με ανακοίνωσή του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
 
Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του ότι καλύπτει όσους Φαρμακευτικούς Συλλόγους αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.
 
Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΥΝ) έχει προγραμματίζει προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, ζητώντας «Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν, εύκολη, προσιτή και καθολική πρόσβαση στους πολίτες».
 
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), συμμετέχει στην 24ωρη απεργία απαιτώντας να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας, να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία που, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «κινδυνεύουν, τον επόμενο μήνα, να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά».
 
Τέλος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην κινητοποίηση τασσόμενος «ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ.», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept