ΛΗΤΩ: Δωρεάν Pap- tests στα ιατρεία των «Γιατρών του Κόσμου»

112
altΠρόγραμμα δωρεάν κυτταρολογικών ελέγχων (Pap-tests) για τις γυναίκες που εξυπηρετούνται στα πολυϊατρεία των «Γιατρών του Κόσμου» σε Αθήνα και Πέραμα καθώς και στις κινητές μονάδες της Οργάνωσης στην περιφέρεια, πραγματοποιεί το μαιευτήριο ΛΗΤΩ.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Υγεία, το ΛΗΤΩ προσφέρει -έπειτα από αίτημα της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης- τριάντα Pap- tests, κάθε μήνα, για την κάλυψη των αναγκών των γυναικών αυτών, στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια των «Γιατρών του Κόσμου» για δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα Pap-tests παραλαμβάνονται κάθε μήνα από το ΛΗΤΩ το οποίο -κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας από τους ιατρούς κυτταρολόγους του- αποστέλλει τα αποτελέσματα στους εθελοντές ιατρούς των Γυναικολογικών Ιατρείων των «Γιατρών του Κόσμου».
 
Η πρόεδρος του Δ.Σ. των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας Δρ. Άννα Μαΐλλη τόνισε: «Το τεστ Παπανικολάου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προληπτικές εξετάσεις για κάθε γυναίκα, επομένως για εμάς η  χορηγία του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ αποτελεί δώρο ζωής. Με την προσφορά αυτή διευρύνεται η δυνατότητα να τους προσφέρουμε την πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη που δικαιούται να λαμβάνει  κάθε άνθρωπος. Οι πληθυσμοί, άλλωστε,  που στηρίζουν οι δράσεις των ΓτΚ είναι άτομα που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην πρόσβασή τους στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας».
 
Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία ο διευθύνων σύμβουλος του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ Λεωνίδας Παπαδόπουλος επισήμανε ότι: «Το Μαιευτήριο ΛΗΤΩ, στα 44 χρόνια της ιστορίας του, έχοντας πρωτοστατήσει στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των “Γιατρών του Κόσμου”. Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην πρόσβαση σε δομές υγείας και κυρίως στην κυτταρολογική εξέταση (Pap-test), για την πρόληψη και πρόωρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ως Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, να μην ξεχνούν ότι μια τόσο σημαντική εξέταση όπως το Pap-test, μπορεί να σώσει ζωές».
 
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept