Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα

134
altΤο 90% των μελανωμάτων μπορούν να θεραπευτούν, αν διαγνωστούν έγκαιρα, επισημαίνουν οι επιστήμονες με αφορμή την «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος» (5-9 Μαΐου). Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος», δίνει την δυνατότητα σε όλους τους έλληνες να εξεταστούν δωρεάν κλείνοντας ραντεβού με τους δερματολόγους που συμμετέχουν στη δράση.
 
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 5-9 Μαΐου οι δερματολόγοι-μέλη της ΕΔΑΕ σε όλη την Ελλάδα θα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και θα εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.
 
Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.
 
Έγκαιρη διάγνωση για καλύτερη ζωή
Με σύνθημα «5’ αρκούν για να σώσουν τη ζωή μας! Μπορείς να το δεις. Μην το αγνοείς!», η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία έχει δημιουργήσει (με την υποστήριξη της LaRoche-Posay και της LEO Ελλάς),  την πρωτοποριακή ιστοσελίδα αυτοεξέτασης www.myskincheck.gr όπου δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να αξιολογεί το δικό του επίπεδο κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του δέρματος.
 
Όσοι λοιπόν δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν έναν από τους δερματολόγους, από 5 έως 9 Μαΐου, και να εξεταστούν δωρεάν, μπορούν να επισκεφθούν την ιιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να εφαρμόσουν τις οδηγίες για αυτοεξέταση και χαρτογράφηση των σπίλων (ελιών), με τη μέθοδο ABCDE. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι ένας καθρέφτης χειρός.
 
Να σημειωθεί ότι, το www.myskincheck.gr αποτελεί τον απόλυτο δερματολογικό σύμβουλο, αφού προσφέρει χρήσιμες συμβουλές από έμπειρους δερματολόγους, πληροφορίες για το πότε είναι ύποπτη μια ελιά, τρόπους προφύλαξης από τον ήλιο, τρόπους σωστής αντιηλιακής προστασίας, αλήθειες και μύθους γύρω από το μελάνωμα, ενότητα όπου μπορεί το κοινό να στείλει ερωτήσεις/ απορίες και δυνατότητα αναζήτησης δερματολόγου (όχι μόνο για την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, αλλά για όλο το χρόνο).
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept