Οικονομική κρίση και υγεία στο επίκεντρο των υπουργών Υγείας

95
altΟι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ιατρική περίθαλψη και οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας λόγω της μετανάστευσης, είναι τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα και αύριο, στο Ζάππειο στην  Αθήνα. 
Οι υπουργοί Υγείας θα συζητήσουν  και την ανάγκη δημιουργίας βάσεων δεδομένων για τους μετανάστες και αν πρέπει να υπάρξει στατιστική μελέτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ακριβής αξιολόγηση της κατάστασης στην ΕΕ και σε κάθε κράτος μέλος. Επίσης, θα συζητήσουν για τις απαραίτητες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιπρόσθετες δράσεις, ώστε να ισχυροποιηθούν τα δημόσια συστήματα υγείας σε εκείνες τις χώρες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στις μεταναστευτικές ροές.
Επίσης, στο άτυπο Συμβούλιο, η ελληνική Προεδρία θα ασχοληθεί με τα οφέλη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας, τόσο για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και κατ’ επέκταση την κοινωνία, όσο και για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, τη μείωση των δαπανών υγείας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και τη διατήρηση της ποιότητας και της ασφάλειας των υπηρεσιών σε επιθυμητό επίπεδο, εξηγεί η Προεδρία.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept