Στα όριά της η Ψυχική Υγεία στη χώρα μας

95

o-SCHIZOPHRENIA-facebook
Τα όρια της Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας δοκιμάζονται από την έλλειψη προσωπικού, την ανεπάρκεια των δομών, την οικονομική κρίση και τις αρνητικές επιπτώσεις της συνολικά στον τομέα της Υγείας. Το πρόσφατο περιστατικό στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί, όπου ασθενής σκότωσε ασθενή, ήταν η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι και να έρθουν στην επιφάνεια όλες οι παθογένειες του συστήματος.
Στη μεγάλη έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Α. Ξανθός αποκαλύπτει τα άμεσα μέτρα που θα λάβει, όπως η αλλαγή των ψυχιατρικών εφημερίων. Εξηγεί γιατί θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, καθώς τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί είναι μη ρεαλιστικά. Οι διοικητές των ψυχιατρικών νοσοκομείων αναφέρουν ότι στα ιδρύματα που διοικούν δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη την τελευταία πενταετία, ενώ οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στις ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων λένε ότι έχουν αυξηθεί μέχρι και 50% οι εισαγωγές ασθενών, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε ράντζα.
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αργά ή γρήγορα τα ψυχιατρικά νοσοκομεία θα πρέπει να κλείσουν και να δημιουργηθούν δομές Ψυχικής Υγείας κοντά σε όσους τις έχουν ανάγκη.
Καλπάζει η κατάθλιψη, σταθερή παραμένει η σοβαρή ψυχιατρική νοσηρότητα όπως η σχιζοφρένεια.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept