Αυστηρή προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Ενα δισ. άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν την ακοή τους εξαιτίας της χρήσης ακουστικών!

255

Τα κινητά πλέον είναι η playlist μας που την έχουμε πάντα μαζί μας. Τα ακουστικά, έτσι, είτε για μουσική ούτε για ομιλία στο τηλέφωνο είναι πάντα σε χρήση.
Παρατηρείται όμως αύξηση στην απώλεια ακοής λόγω της αυξημένης χρήσης ακουστικών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 375 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτή τη σοβαρή κατάσταση.

Σε έναν κόσμο με πολύ θόρυβο, ένα δισ. κινδυνεύει να χάσει την ακοή του. Ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό να προστατέψουμε την ακοή μας σε ένα περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο θορυβώδες, από την κίνηση μέχρι τα κινητά. Ο ειδικός Stephen Wheatley προτείνει μερικούς τρόπους για να προστατέψουμε τα αυτιά μας από κώφωση.

Πρόσεχε τον θόρυβο: Ήχος είναι αυτό που θέλουμε να ακούσουμε, όλα τα άλλα είναι θόρυβος. Πρόσεχέ το και προστάτεψε τα αυτιά σου. Χρησιμοποίησε ειδικά προστατευτικά, που χαμηλώνουν τον εξωτερικό θόρυβο, ειδικά σε μέρη που ξέρεις ότι θα έχεις πρόβλημα.

Πρόσεχε τον θόρυβο του αέρα: Ο αέρας μπορεί να σου προκαλέσει εμβοές, μια κατάσταση που σου προκαλεί κουδούνισμα ή βούισμα στα αυτιά. Χρησιμοποίησε ειδικά προστατευτικά αυτιών από τον άνεμο.

Πάτα pause: Ξεκούρασε την ακοή σου, ειδικά αν εκτίθεσαι συχνά σε φασαρία. Κάτσε κάπου ήσυχα και διάβασε ένα βιβλίο με ηρεμία.

Μην βάζεις τίποτα μικρό στα αυτιά σου: Οι μπατονέτες για παράδειγμα είναι μια λάθος κίνηση. Το κερί είναι κάτι φυσικό και δεν πρέπει να το πιέζεις προς τα μέσα. Αν αντιμετωπίζεις πόνο, συμβουλεύσου τον γιατρό σου.

Κοιμήσου καλά το βράδυ: Κάνε το περιβάλλον σου ήρεμο και ξεκούραστο. Ο θόρυβος επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου. Αν δεν μπορείς να το ελέγξεις, κοιμήσου με ωτασπίδες.

Πηγή: bovary.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept