Νικήστε την παχυσαρκία παρέα με τον τετράποδο φίλο σας!

Ασκηθείτε με το σκύλο σας και κερδίστε εκτός από υγεία και ένα δεσμό ζωής!

136

Τον 21ο αιώνα, η παχυσαρκία ανακηρύχτηκε ως η πιο επικίνδυνη ασθένεια. Είναι μια ασθένεια που αποτελεί προνόμιο των δυτικών και πλούσιων λαών. Εκτός από τους ανθρώπους έχει παρατηρηθεί αύξηση της παχυσαρκίας και στα κατοικίδια.

Το να είναι κανείς υπέρβαρος ή παχύσαρκος (είτε είμαστε εμείς είτε ο σκύλος μας) μπορεί να οδηγηθεί σε διάφορες επικίνδυνες ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης, μυοσκελετικά προβλήματα ακόμα και καρκίνο. Ας βρούμε λοιπόν λίγο χρόνο για να αθληθούμε με το μικρό μας φίλο.

Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε άσκηση συμβουλευόμαστε πρώτα το γιατρό μας και τον κτηνίατρο μας. Ακολουθούν μερικοί τρόποι άσκησης με το σκύλο μας:

Πεζοπορία
Εάν δεν είστε συνηθισμένοι σε έντονη άσκηση, η πεζοπορία είναι μια πολύ καλή ιδέα για να ξεκινήσετε. Πάρτε το σκύλο σας και ξεκινήστε με 10 λέπτες βόλτες γύρω από τη γειτονία σας. Σιγά σιγά μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο και την συχνότητα (3 βόλτες των 20 λεπτών).

 

Τζόγκινγκ ή τρέξιμο

Βρείτε μια διαδρομή φιλική για το σκύλο σας, φορέστε τα αθλητικά σας και ξεκινήστε. (διαβάστε εδώ αναλυτικό άρθρο)

Παίξτε tag – διελκυστίνδα
Ένα παιχνίδι που δυναμώνει και εσάς και τον μικρό σας φίλο. Για πολλά σκυλιά το tag αποτελεί πολύ σημαντικό ενισχυτή καθώς, διεγείρει το prey instinct (το ένστικτό του κυνηγού που έχει κάθε σκύλος)

Παίξτε catch

Όποιο και εάν είναι το αγαπημένο του παιχνίδι, μπαλάκι ή φρίσπι βγείτε έξω και παίξτε μαζί του.

Ανεβοκατεβείτε σκάλες
Εάν υπάρχουν σκάλες στο σπίτι σας ή στην οικοδομή που μένετε πάρτε το μικρό σας φίλο και ανεβείτε και κατεβείτε τες (μην ξεχνάτε να ξεκινήσετε αργά). Αυτή είναι μια καλή άσκηση και για τις βροχερές ημέρες.

Εγγραφείτε σε μαθήματα agility ή σε άλλα κυναθλήματα.

Ένας διασκεδαστικός τρόπος άθλησης και για του δυο σας.

Μπάνιο στη θάλασσα


Ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να αθληθείτε με το σκύλο σας είναι το κολύμπι. Τηρήστε τους κανόνες ασφαλείας και τη νομοθεσία που διέπει το κολύμπι για το σκύλο σας και ξεκινήστε.

Πηγή: woofland.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept