Συμβουλές για να περάσει το ανοιξιάτικο κρυολόγημα γρήγορα…

174

Όλα τα σημάδια είναι εκεί: ο λαιμός σας είναι τραχύς, έχετε αρχίσει να φτερνίζεστε συχνά, νιώθετε το κεφάλι σας “βαρύ” και έναν πονοκέφαλο που μοιάζει να αυξάνεται σιγά-σιγά. Ξέρετε, δηλαδή, ότι θα αρρωστήσετε.

Αν λοιπόν, έχετε πόνους στο λαιμό, βήχα, πονοκεφάλους, πόνους στο σώμα και πυρετό…

 

Το πιο πιθανό είναι πως βγήκατε έξω και δεν προσέξατε και πολύ! Μπορεί επίσης να συναντήσατε κάποιο φίλο σας που ήταν ήδη κρυωμένος. Ευτυχώς είναι κάτι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε γρήγορα με λίγη παραπάνω προσοχή.

1. Χλιαρό μπάνιο

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι ένα χλιαρό μπάνιο. Βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος αλλά και τους πόνους,καθώς μύες να χαλαρώσουν. Επίσης, βοηθάει στο αναπνευστικό σύστημα αφού ο ατμός από το ντους μπορεί να απαλύνει τη φλεγμονή στους βλεννογόνους.

2. Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη του οργανισμού.

Oι σούπες με μοσχάρι ή κοτόπουλου είναι η ιδανική επιλογή, διότι συνδυάζουν την απαραίτητη λήψη υγρών και πρωτεϊνών. Επίσης, τα πολλά φρούτα και λαχανικά θα ενισχύσουν στην άμυνα του οργανισμού όπως και το κάρι, οι πιπεριές , το τζίντζερ, το τσίλι και άλλα καυτερά μπαχαρικά μπορούν να βοηθούν, αφού είναι γνωστά για τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες…

3. Τσάι και άλλα ζεστά ροφήματα

Τα ζεστά ροφήματα , το τσάι αλλά και οι χυμοί θα βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, αφού μαλακώνουν το λαιμό και βοηθούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού …

4. Πολύ νερό

Καταναλώστε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα. Το νερό βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού και στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.

5. Καλό ύπνο και ξεκούραση

Νιώθετε κόπωση και υπνηλία λόγω της αρρώστιας,οπότε ένας καλός ύπνος και σωματική ξεκούραση είναι ότι πρέπει για να την ανάκαμψη του οργανισμού .Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε στο σπίτι για 2 μέρες ,τουλάχιστον. Δώστε στον οργανισμό σας τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει πλήρως από το κρυολόγημα..

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept