Αν μαγειρεύετε με αυτόν τον τρόπο σταματήστε αμέσως!

...μπορεί να προκαλέσει καρκίνο

126

Το αλουμίνιο είναι νευροτοξίνη και σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα προϊόντα που περιέχουν αλουμίνιο είναι πιθανό να αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης Αλτσχάιμερ, άνοιας και κάποιων τύπων καρκίνου.

Τα άτομα που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά αλουμινίου στον οργανισμό τους αναπτύσσουν πολλά από τα συμπτώματα που βρίσκουμε στην άνοια, στο Πάρκινσον, στο ΔΕΠΥ, στον αυτισμό και σε άλλες νευρολογικές ασθένειες, κάτι που μαρτυρά στους επιστήμονες τον σημαντικό ρόλο της νευροτοξίνης.

Tο αλουμίνιο μπορεί να παραμείνει στον οργανισμό μας και συγκεκριμένα στον εγκεφαλικό ιστό, στα οστά, στη σπλήνα, στους μύες, στο ήπαρ και στην καρδιά.

Λαμβάνοντας απλά μέτρα για να προστατευτείτε, μπορείτε να μειώσετε την έκθεσή σας σε αυτό, δίνοντας και την ευκαιρία στον οργανισμό σας να ξεφορτωθεί αυτό το τοξικό μέταλλο, προστατεύοντας την υγεία σας όσο μεγαλώνετε.

Οι επιστήμονες συστήνουν ένας ενήλικας (60 κιλών) να καταναλώνει 6 milligram αλουμινίου την εβδομάδα. Βέβαια, είναι δύσκολο να μπορέσουμε να υπολογίσουμε το αλουμίνιο.

Γι’ αυτό, προσπαθήστε να περιορίσετε την ποσότητα, αντικαθιστώντας αρχικά το αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα και κόλλα ψησίματος.

Επίσης, προσέξτε ιδιαίτερα την ποιότητα των σκευών που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας.

Μην αγοράζετε κατσαρόλες κακής ποιότητας, στις οποίες δεν έχει γίνει η απαραίτητη οξείδωση ώστε να προστατεύσει το φαγητό από το αλουμίνιο.

Εκτός από την καταστροφή του εγκεφάλου, το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά και τα οστά. Αυτό το μέταλλο, συσσωρεύεται μέσα στα οστά. Αυτό είναι κακό, διότι ανταγωνίζεται το ασβέστιο για το χώρο που θα καταλάβει μέσα στα οστά και συχνά κερδίζει το βασικό μεταλλικό στοιχείο. Ένας σκελετός από αλουμίνιο, ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στον οργανισμό.

Το μαγειρεμένο αλουμίνιο, κάνει επίσης κακό και στους πνεύμονες. Η εισπνοή σωματιδίων αργιλίου έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε αναπνευστικά προβλήματα, όπως είναι η πνευμονική ίνωση. Η εισπνοή αυτών των σωματιδίων, θα μπορούσε σιγά-σιγά να καταστρέψει τους πνεύμονές.

Τέλος, μπορείτε να τυλίξετε τα φαγητά σας ακίνδυνα σε αλουμινόχαρτο, όπως ένα σάντουιτς, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα το ζεστάνετε και ότι δεν θα το αφήσετε για πολλές ώρες, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept