Τον δάγκωσε ο σκύλος του και μολύνθηκε από βακτήριο!

461

Όλα ξεκίνησαν πριν από 18 μήνες.

Ο 52χρονος ψυχίατρος Τζάκο Νίλ  έπαιζε με τον σκύλο του, τον Χαρβι, όταν – πάνω στο παιχνίδι –  τον δάγκωσε στο χέρι. Ο Τζάκο  έπλυνε το αίμα που έτρεξε  και συνέχισε το παιχνίδι και την καθημερινότητά του.

Δύο βδομάδες αργότερα ένιωθε αδιάθετος και εμφάνισε συμπτώματα γρίπης.

Την επόμενη μέρα ήταν τόσο άρρωστος, που δεν μπορούσε να σηκώσει το τηλέφωνο. Το απόγευμα πέρασε από το σπίτι ο σύντροφός του Μάικλ και τον βρήκε να τρέμει, να μην μπορεί να μιλήσει και με τα άκρα του μερικώς παράλυτα!

Ο Μάικλ κάλεσε το ασθενοφόρο και ο Τζάκο μεταφέρθηκε  εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Τα νεφρά του είχαν αρχίσει να καταρρέουν και τα πόδια του να μαυρίζουν. Έπεσε σε κώμα…

Το σηπτικό σοκ είναι μία κατάσταση που συμβαίνει ως επιπλοκή μιας λοίμωξης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι τοξίνες μπορεί να ξεκινήσουν μια φλεγμονώδη απόκριση σε όλο το σώμα.Οι άνθρωποι που το παθαίνουν έχουν μόλις 20% πιθανότητα να ζήσουν…. Ο 52χρονος Jaco, αν και γλύτωσε δεν μπορεί ως ψυχίατρος ο ίδιος να συμβιβαστεί με την παραμόρφωσή του.

«Βρισκόμουν εκεί στο νοσοκομείο κοιτάζοντας τα μαύρα,από τη γάγγραινα πόδια μου και τα δάχτυλά μου. Κοιτάζοντας κάτω, ήξερα ότι θα χάσω τα πάντα.» θυμάται ο Τζάκο.

 

Οι γιατροί ήταν αρχικά ανήσυχοι ψάχνοντας να εντοπίσουν τί προκάλεσε τη μόλυνση.Τρεις εβδομάδες αργότερα, οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ένα βακτήριο που ζει στο στόμα ενός σκύλου. Του δικού του σκύλου…

Έτσι το  Cocker Spaniel του ζευγαριού, μετέφερε τα επιβλαβή βακτηρίδια στο σάλιο του και από το δάγκωμα αυτά, μπήκαν στο  αίμα του Τζάκο και προκάλεσαν το σηπτικό σοκ.

«Ήταν πολύ λυπηρό, αλλά ανησυχούσαμε για το ότι ο σκύλος μολύνει κάποιον άλλο», λέει  τώρα ο Jacο εξηγώντας γιατί τελικά επέλεξαν μαζί με τον σύντροφό του την ευθανασία.»Ευτυχώς ήταν ένας μεγαλύτερος σκύλος και έφτασε στο τέλος της ζωής του. «Υπήρχαν στιγμές που ήμουν πολύ θυμωμένος και τον κατηγορούσα».

Ο Τζάκο υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών κάτω από το γόνατο και έχασε όλα τα δάχτυλα στο δεξί του χέρι και το ένα στο αριστερό. Επίσης, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο  αφού  οι γιατροί του ακρωτηρίασαν επίσης τη μύτη και μέρος από τα χείλη του.

Πηγή:itv.com

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept