Η λύση για τις αϋπνίες βρίσκεται στο… ψυγείο

407

Η τεχνική να μετράς προβατάκια για να σε πάρει ο ύπνος, δεν αποδίδει. Ή χάνεις το μέτρημα, ή βαριέσαι, ή σε βρίσκει το πρωί. Αν θέλεις να κοιμηθείς, πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι! Η λύση για τις αϋπνίες, δεν βρίσκεται την κρεβατοκάμαρα, αλλά στην κουζίνα!

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, ανακάλυψαν πως η καθημερινή κατανάλωση χυμού βύσσινου μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο βαθύ ύπνο και μάλιστα να αυξήσει τη διάρκειά του για περίπου μιάμιση ώρα. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, ζήτησαν από εθελοντές που παρουσίαζαν δυσκολίες στον ύπνο να πιουν ένα ποτήρι βυσσινάδας ή ένα χυμό- placebo το πρωί και ύστερα έναν ακόμα 1-2 ώρες πριν κοιμηθούν.

Μετά από 14 ημέρες και αφού ολοκληρώθηκε το πείραμα, οι ερευνητές βρήκαν πως όσοι ήπιαν το χυμό από βύσσινα κοιμήθηκαν κατά μέσο όρο 84 λεπτά περισσότερο. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν επίσης ότι αυτή η ομάδα είχε και χαμηλότερα επίπεδα κυνουρενίνης, η οποία έχει συνδεθεί με διαταραγμένο ύπνο.

Ενώ η μελέτη ήταν μικρή και η διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών θεωρείται επιτακτική, εμείς προσωπικά θα δοκιμάσουμε το εν λόγω τρικ, γιατί πρώτα απ’ όλα χρειαζόμαστε σίγουρα 1.30 ώρα επιπλέον ώρα ύπνου και δεύτερον, κακά τα ψέματα, η βυσσινάδα είναι απλά πεντανόστιμη.

πηγή:olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept