Τραγικό λάθος στο ΕΣΥ της Βρετανίας: Δεν κάλεσαν 450.000 γυναίκες για μαστογραφία – 150.000 έχουν πεθάνει

283

Μοιραίο για τη ζωή 150 χιλιάδων γυναικών στάθηκε το λάθος(;) ή η αμέλεια του βρετανικού συστήματος υγείας που δεν κάλεσε γυναίκες να υποβληθούν σε μαστογραφία. Το σύστημα υγείας στην Βρετανία προβλέπει την αποστολή πρόσκλησης για μαστογραφία σε γυναίκες ηλικίας από 50 έως 70 ετών. Η πρόσκληση αποστέλλεται κάθε τρία χρόνια. Κι αυτό, γιατί η πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια.

Σύμφωνα με το BBC, 450.000 γυναίκες ηλικίας από 50 έως 70 ετών δεν πήραν ποτέ πρόσκληση από το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας για να κάνουν μαστογραφία. (Από τις 450.000 γυναίκες που δεν κλήθηκαν, οι 300.000 έχουν κλείσει τα 70 τους χρόνια.)

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, το «λάθος» έγινε μετά το 2009 και ήρθε στο φως τον περασμένο Ιανουάριο. Όλες οι γυναίκες που επηρεάζονται άμεσα από το συγκεκριμένο «λάθος» έχουν περάσει τα 70 τους χρόνια και αναμένεται να κάνει δήλωση ο υπουργός Υγείας.

Στην αναζήτηση ευθυνών η έρευνα, έδειξε ότι οι  ηλεκτρονικοί υπολογιστές απέκλεισαν αυτές τις γυναίκες, αλλά δεν απέκλεισαν κάτι τέτοιο να έγινε και σκόπιμα προκειμένου  να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας…

Πηγή:newsit.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept