Μαθήματα ανθρωπιάς από μαιευτήρα! Έβαλε τη ζωή της εγκύου και του μωρού, πάνω από τη δική του!

594

Μαθήματα επαγγελματισμού και αίσθησης καθήκοντος σε βαθμό, αυτοθυσίας, δίνει ένας μαιευτήρας γυναικολόγος που, ενώ υπέστη έμφραγμα την ώρα του  χειρουργείου, αρνήθηκε να εγκαταλείψει την επίτοκο και συνέχισε με κίνδυνο της ζωής του τη γέννα. ¨Όταν έδεσε και το τελευταίο ράμμα, άφησε το χειρουργικό ψαλίδι και μπήκε στο ασθενοφόρο!

Όπως μεταδίδει το patris.gr, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική.Το περιστατικό σημειώθηκε στις 23 Απριλίου στο Ασκληπιείο κατά τη διάρκεια καισαρικής και με υπεύθυνο γιατρό τον εδώ και 50 χρόνια μαιευτήρα – γυναικολόγο Γιάννη Παχάκη, ο οποίος έχει βοηθήσει να έρθουν στον κόσμο χιλιάδες παιδιά.

Το χειρουργείο άρχισε περίπου στις 8 το πρωί. Όλη η ιατρική ομάδα ήταν στη θέση της και όλα πηγαίναν καλά, μέχρι την ώρα που ο κ. Παχάκης αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και οξύ πόνο στο στήθος.

Τόσο ο  ίδιος,όσο και οι συνάδελφοί του, κατάλαβαν αμέσως ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό και  του ζήτησαν με φωνές να εγκαταλείψει το χειρουργείο  και να ολοκληρώσει άλλος γιατρός την επέμβαση.

Προς έκπληξη όλων, ο γυναικολόγος αρνήθηκε  και έμεινε για περίπου μια ώρα μέσα στην αίθουσα μέχρι να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Αμέσως μετά, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου οι γιατροί διέγνωσαν οξύ στεφανιαίο επεισόδιο και υπεβλήθη σε επέμβαση με μπαλονάκι και 3 στεντ.

Νοσηλεύθηκε στην Εντατική και στη συνέχεια σε θάλαμο της κλινικής και έπειτα από 8 ημέρες πήρε εξιτήριο. Ο ίδιος είπε στην εφημερίδα Πατρίς:«Αν και δεν είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα με την καρδιά μου, κατάλαβα τι συνέβαινε, αλλά δεν μπορούσα να φύγω χωρίς να κλείσω την τομή στη μήτρα και την κοιλιά της γυναίκας και ας φώναζαν οι άλλοι γιατροί να σταματήσω. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δοθεί δημοσιότητα σε αυτό το θέμα. Προτεραιότητα έχει ο ασθενής. Αυτό, έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα».

Ο κ. Γιάννης Παχάκης

Πηγή:infokids.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept