Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων

στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων

1.240

Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών των 21 κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος που διακινούσε παράνομα, ακριβά φάρμακα για καρκινοπαθείς στο εξωτερικό.

Έξι συνολικά πήραν το δρόμο για τη φυλακή, ενώ οι περισσότεροι, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ενας εκ των δύο κατηγορούμενων γιατρών και ένας ιδιοκτήτης φαρμακαποθήκης, τέθηκαν σε περιορισμό κατ΄ οίκον, καθώς προέκυψε διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας και του εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να προφυλακιστούν, ή όχι.

Η εισαγγελική κρίση για τους συγκεκριμένους κατηγορουμένους ήταν, ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή ενώ η ανακρίτρια, προς την οποία φαίνεται να προσκόμισαν βεβαιώσεις για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθούν προσωρινά ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Έτσι, το θέμα της ποινικής μεταχείρισης των δύο, θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα συνεδριάσει για να λύσει τη διαφωνία.Για τον δεύτερο κατηγορούμενο γιατρό ομόφωνα η κρίση της δικαστικής λειτουργού και του εισαγγελέα ήταν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, χωρίς την επιβολή όρων.

Το μεγαλύτερο βάρος του κατηγορητηρίου πέφτει σε 6 άτομα τα οποία κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενα μέχρι να δικαστούν. Ο  70χρονος Αιγύπτιος, που -σύμφωνα με τη δικογραφία – είναι ο αρχηγός της οργάνωσης. Μεταξύ των προφυλακισμένων, πλην του φερόμενου ως αρχηγού, είναι οι δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού Νοσοκομείου, ο συνταξιούχος νοσηλευτής, καθώς και μία φαρμακοποιός.

Παράλληλα η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται και όπως φαίνεται αναζητούνται και άλλοι γιατροί (ίσως και 9 στον αριθμό) που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος», η εγκληματική οργάνωση εκτός από την Ελλάδα προμηθευόταν αντικαρκινικά φαρμακευτικά σκευάσματα και από χώρες του εξωτερικού.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Ενδέχεται τα μέλη του κυκλώματος να δωροδοκούσαν υπάλληλο του αεροδρομίου προκειμένου να διασφάλιζουν την απρόσκοπτη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Εν τω μεταξύ η αστυνομια έδωσε στη  δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των μελών της οργάνωσης που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα, σε  βάρος του δημοσίου.

Από αριστερά πανω:
ΒΑΡΒΕΡΗΣ Εμμανουήλ του Νικολάου και της Ευφροσύνης, που γεννήθηκε 19-11-1954 στο Περιστέρι,
ΛΑΓΟΥΔΗΣ Δημήτριος του Θεοδώρου και της Αθηνάς, που γεννήθηκε 18-06-1959 στην Πρέβεζα,
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Λάζαρος του Φιλίππου και της Αντιγόνης που γεννήθηκε την 08-12-1957 στην Αθήνα.
DEYAB HUSSEIN (ον.) MOHAMMED RABIE του MOHAMED DEYAB και της ZEINAB ABDEL MAKSOUD, που γεννήθηκε την 21-01-1948 στην Αίγυπτο,
(επ) MOUSSA (ον) SALEM του ABDELMOATI και της SAYIDA που γεννήθηκε 07-09-1967 στην Αίγυπτο,

Από αριστερά κάτω:
(επ) ΜΑΧΜΟΥΤ (ον) ΜΑΧΕΡ του AHMED Οrabi και της Bahia, που γεννήθηκε 01-11-1959 στην Αίγυπτο,
ΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα του Ιωάννη και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε την 27-11-1961 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου,
ΚΑΤΑΠΟΔΗ Αικατερίνη του Χρήστου και της Γεωργίας, που γεννήθηκε την 13-02-1965 στην Αιτωλοακαρνανία,
ΠΑΤΗΛΑ Γεωργία του Γρηγορίου και της Ανδριανής, που γεννήθηκε 10-06-1969 στην Άρτα,

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept