Το Alzheimer σε αριθμούς: Κάθε τρία δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια

Πάσχουν 197.000 Έλληνες

181

Η νόσος Alzheimer αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας. Πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000. Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Alzheimer.

Τα παραπάνω επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) με αφορμή την 21η Σεπτεμβρίου η οποία έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer, ενώ ο Σεπτέμβριος είναι ο Παγκόσμιος Μήνας για τη Νόσο.

Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών θα συμμετάσχει με δικό της σταντ στις εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης (3-9/9).

Αύριο, 16 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Πέτρου Συνδίκα (Πάρκο Νερού), εξειδικευμένο προσωπικό της Εταιρείας θα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με τη νόσο. Επίσης, στις 20 Σεπτεμβρίου θα δοθεί παράσταση της θεατρικής ομάδας Κρυονερίου «Μελετώντας τον Τσέχωφ», στις 19:00 στο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος (Εθν. Αμύνης 1, Θεσ/νίκη) με ελεύθερη είσοδο.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Πρώην Μουσείο Αθλητισμού) και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παραμυθιού «Ο παππούς μου και ο κύριος Αλτσχάιμερ» της Έπης Ν. Μίχη – Ζέγγου.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept