Ψεύτικα νύχια και βλεφαρίδες απαγορεύονται στο κοινοβούλιο της Τανζανίας- Δείτε γιατί

179

Η είσοδος στο κοινοβούλιο της Τανζανίας σε γυναίκες βουλευτές που έχουν ψεύτικα νύχια και ψεύτικες βλεφαρίδες θα απαγορεύεται στο εξής,  επειδή, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Citizen Tanzania. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες εκθέσεις, τουλάχιστον 700 γυναίκες έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία στην Τανζανία με επιπλοκές ως αποτέλεσμα της χρήσης ψευδών βλεφαρίδων, ψεύτικων νυχιών και λεύκανσης του δέρματος.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της χώρας, ο Τζομπ Ντουγκάι.

H ανακοίνωση έγινε μολις χθες,  Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Σώματος : «Με τις εξουσίες που μου παρέχει το Σύνταγμα της Τανζανίας, απαγορεύω τώρα σε όλους τους Βουλευτές με ψεύτικες βλεφαρίδες και ψεύτικα νύχια να μπουν στο Κοινοβούλιο», δήλωσε ο Ντουγκάι.

Αλλά, δεν σταμάτησε εκεί.

Πρόσθεσε ότι πραγματοποιεί διαβουλεύσεις με εμπειρογνώμονες, προτού αποφασίσει εάν θα σταματήσει ή όχι την αποστολή βουλευτών που χρησιμοποιούν υπερβολικά μακιγιάζ στο Σώμα.

Ο Faustine Ndugulile δήλωσε στο Σώμα ότι οι γυναίκες με ψεύτικες βλεφαρίδες και ψεύτικα νύχια αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία που είναι δαπανηρές για τη χώρα, αφού ξοδεύουν από τα χρήματα του κράτους.

Σύμφωνα με το BBC Africa, ο Ντουγκάι απαγόρευσε επίσης σε βουλευτίνες να φορούν στο κοινοβούλιο κοντά φορέματα και τζιν, αλλά δεν διευκρίνισε γιατί.

Το μέτρο ισχύει και για τους επισκέπτες, όπως είπε.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept