Σπάνιο βακτήριο σκότωσε 6 νεογέννητα στη Νότια Αφρική

176

Οι αρχές δημόσιας υγείας της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν το κλείσιμο πολλών υπηρεσιών ενός δημόσιου νοσοκομείου του Γιοχάνεσμπουργκ, μεταξύ των οποίων το μαιευτήριό του, μετά τον θάνατο έξι νεογέννητων από μια σπάνια μόλυνση από το βακτήριο κλεμπσιέλα πνευμονίας (Klebsiella pneumoniae).Το βακτήριο αυτό, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς έχει αποδυναμωθεί με συνέπεια να προκαλέσει μολύνσεις, οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας απέδωσε την μόλυνση στον συνωστισμό που υπάρχει στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, η οποία, όπως σημείωσε, δεν επιτρέπει την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης των λοιμώξεων.

Το νοσοκομείο Thelle Mogoerane, το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα Βοσλόορους, στο ανατολικό τμήμα της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, αντιμετωπίζει από τον Ιούλιο μια σειρά λοιμώξεων από αυτό το βακτήριο, το οποίο είναι ανθεκτικό στα συνηθισμένα αντιβιοτικά, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Άαρον Μοτσολέντι.»Δεν μπορούμε πλέον να υποδεχθούμε νεογέννητα σε αυτήν τη δομή», πρόσθεσε.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept